Wc verstopt: hoe ontstoppen?

Niets vervelender dan een verstopt toilet: uiterst onhandig in dringende gevallen en vreselijk ongemakkelijk als u gasten over de vloer krijgt. Gelukkig bestaan er vele voorzorgsmaatregels die de kans op een verstoppingen verkleinen. Hebt u ondanks alle tips en tricks toch te kampen met een verstopte wc-pot? Geen nood, De Rioolchirurg staat meteen voor u klaar!

 

Doe beroep op betrouwbare experts

Zeker bij hardnekkig verstoppingen raden wij u aan om de hulp in te roepen van ervaren vaklui. Onze loodgieters zijn bekwaam in hun vak en gaan op efficiënte wijze te werk. Een wc ontstoppen is voor hen een fluitje van een cent. Hoe taai het probleem ook mag zijn, De Rioolchirurg maakt er komaf mee. Ook voor ingewikkelde problemen zoals gebroken leidingen, het verwijderen van wc’s en werken waarbij de septische put komt kijken, kan u bij ons terecht!

Wc ontstoppen: doe-het-zelf

  • Ga manueel op zoek naar de oorzaak van de verstopping. Gebruik daarvoor een rubberen handschoen!
  • Gebruik de wc-borstel of een wc-ontstopper. Creëer een vacuüm door pompende bewegingen te maken en trek de wc-borstel of wc-ontstopper vervolgens los. Doe dat een paar keer achter elkaar.
  • Koop een ontstoppingsveer, steek deze ver in de afvoer en draai.
  • Giet een mengsel van natriumbicarbonaat en azijn in de wc-pot. Deze combinatie zal koolstofdioxide produceren, wat de verstopping hopelijk oplost. Adem de vrijkomende dampen zo min mogelijk in. Een goede verluchting is daarom cruciaal!
  • Haal een ontstoppingsmiddel bij de winkel en giet dat in de wc-pot. Spoel na een tijdje enkele keren door. Bescherm je handen tegen het agressieve middel met handschoenen. Deze optie is helaas niet erg milieuvriendelijk.
 
Vriendelijk, correct en zeer behulpzaam. De werkmannen hebben goed werk geleverd en aan een goed tempo. Overal top!
Stefan
Een zeer goede ervaring met deze firma, correct en op tijd. Een super vriendelijk en zeer professioneel team, bedankt voor de goede zorgen.
Bart Verelst
Top service! Snelle respons en oplossing! Vriendelijke mannen correct en eerlijk! Bedankt.
Ken Van Wauwe