Hoe riool ontstoppen zonder beschadiging?

Een verstopt riool brengt niets dan ongemakken met zich mee. Heel wat dagelijkse activiteiten worden erdoor belemmerd en vaak krijgt u er ook een vieze geur bij. Blijf niet bij de pakken zitten en ga zo snel mogelijk over tot actie! Op die manier voorkomt u dat het probleem almaar groter wordt.

 

Vind de plaats van verstopping

Efficiënt een riool ontstoppen is pas mogelijk zodra u weet waar het probleem precies zit. Ga daarom eerst alle mogelijke oorzaken van verstopping na. U kan ook elke rioolaansluiting om de beurt doorspoelen en op die manier ontdekken welke aansluiting precies verstopt is.

Zelf uw riool ontstoppen

Hebt u het probleem gevonden? Dan kan u proberen het probleem zelf op te lossen met een ontstopper, een ontstoppingsveer of wat soda en azijn. Het gebruik van chemische ontstoppingsproducten raden we echter sterk af. Deze middelen zijn vrij agressief en kunnen niet alleen uw lichaam, maar ook uw afvoerleidingen aantasten. Bovendien zijn chemische ontstoppers slecht voor het milieu.

Riool ontstoppen met gesofisticeerd materiaal

Behalve het feit dat een riolering ontstoppen geen leuk werkje is, hebt u ook vaak gesofisticeerd materiaal nodig. Doe daarom een beroep op professionals. De Rioolchirurg gebruikt doelmatige instrumenten die uw afvoerbuizen niet beschadigen. Om moeilijk achterhaalbare oorzaken op te sporen, werken we met rioolcamera’s. Denk bijvoorbeeld aan schade door verzakkingen en boomwortels. Aarzel niet om ons te contacteren! Wij staan graag voor u klaar.

 
Vriendelijk, correct en zeer behulpzaam. De werkmannen hebben goed werk geleverd en aan een goed tempo. Overal top!
Stefan
Een zeer goede ervaring met deze firma, correct en op tijd. Een super vriendelijk en zeer professioneel team, bedankt voor de goede zorgen.
Bart Verelst
Top service! Snelle respons en oplossing! Vriendelijke mannen correct en eerlijk! Bedankt.
Ken Van Wauwe