Ontstoppingsdienst

Hoe voortkomt u een verstopping?

Bij een verstopping geldt: voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat onze ontstoppingsdienst niet moet langskomen dankzij deze tips.

  • Gooi nooit overgebleven eten in het toilet. De vetresten blijven kleven in de leidingen.
  • Verwijder zo veel mogelijk voedselresten met keukenpapier voor u iets in de vaatwasmachine plaatst.
  • Verzamel frituurvet en vleesjus in een aparte container.
  • Reinig het doucheputje en de sifons van lavabo’s regelmatig. Haren en zeepresten zorgen voor verstopping.
  • Gebruik een sifonzeefje. Deze koopt u voor weinig geld bij een bouwmarkt.

Eerste hulp bij verstopping

Heeft u toch last van een verstopping? Voor u de ontstoppingsdienst inschakelt kan u eerst zelf proberen de verstopping te verhelpen. Wij geven u een spoedcursus ‘eerste hulp bij verstopping’.

  • Zet een ontstopper over de afvoer en doe een laagje water in de lavabo. Blokkeer de overflow en pomp een aantal keer. Trek daarna de plopper terug los.
  • De ontstoppingsveer steekt u volledig in uw afvoer. Haal de veer een aantal keer op een neer om zo klonten van de wanden te krijgen.
  • Giet een kopje soda in uw afvoer, gevolgd door een kopje azijn. Laat dit minimaal 15 minuten inwerken. Giet er vervolgens kokend water op.

De ontstoppingsdienst van de Rioolchirurg

Heeft u last van een verstopping waar u maar niet van af raakt? De ontstoppingsdienst van De Rioolchirurg verhelpt uw verstopping snel en effectief! Onze deskundige loodgieters zijn experts in het ontstoppen van wc’s, lavabo’s en meer. Dankzij hun jarenlange ervaring maken ze uw sanitair in een mum van tijd zo goed als nieuw! Heeft u last van een verstopte afvoer? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Ontstoppingsdienst
Vriendelijk, correct en zeer behulpzaam. De werkmannen hebben goed werk geleverd en aan een goed tempo. Overal top!
Stefan
Een zeer goede ervaring met deze firma, correct en op tijd. Een super vriendelijk en zeer professioneel team, bedankt voor de goede zorgen.
Bart Verelst
Top service! Snelle respons en oplossing! Vriendelijke mannen correct en eerlijk! Bedankt.
Ken Van Wauwe